vineri, 2 martie 2012

Astenia de Primavara

In primul rand simptomele asteniei de primavara sunt cele de oboseala, iritare, de stare de melancolie, de abatere si apar din cauza faptului ca celulele obosesc.Acest lucru duce la un dezechilibru in organism si astfel apare astenia de primavara.

Prin urmare aceasta schimbare brusca, de la un sezon rece, la unul cald afecteaza sistemul nervos central, care duce la aparitia starilor nervoase, durerilor de cap, oboseala, disconfort si somnolenta.

Pentru tratarea acestei astenii de primavara trebuie sa consumati foarte multe fructe si legume care aduc un aport important de vitamine si minerale organismului dumneavoastra si trebuie sa va odihniti mai mult, deoarece in timpul somnului, corpul se reface.

Miscarea face foarte bine corpului si este recomandat sa va plimbati prin parcuri, astfel organismul se va adapta mai usor la aceste schimbari.Daca suferim de simptome severe ale asteniei, atunci s-ar putea ca vitaminele pe care organismul nostru le ia din alimente sa nu fie suficiente.Prin urmare, avem nevoie de suplimente nutritive.
Astfel, vitaminele A si C cresc rezistenta organismului la infectii, iar vitamina B12 combate anemia.
Fierul creste rezistenta organismului la infectii si imbunatateste vederea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu