joi, 23 februarie 2012

Ce mi se intampla daca trag cocaina.

 Formele de prezentare a cocainei.

1.Frunza de coca : contin intre 0,1% si 0,8% cocaina.Frunzele de coca pot fi rulate in tigarete sau infuzate in apa calda.


2.Pasta de coca : seamana cu un mastic de culoare crem-brun.Este un produs intermediar ce se obtine din transformarea frunzelor in pudra si ea este obtinuta prin amestecarea frunzelor cu un produs alcalin.Pasta este hidrofoba si nu poate fi injectata, inhalata sau inghitita. Majoritatea pastei este transformata in pudra pentru a putea fi fumata.


3.Pudra sau clorhidratu de cocaina: este obtinut prin dizolvarea pastei de coca in acid clorhidric si apa.


4.Baza libera: baza libera este cocaina lipsita de sarea sa.Ea este obtinuta prin actiunea amoniacului asupra unei solutii apoase de clorhidrat de cocaina.


5.Crack-ul: este o alta forma a cocainei baza, fabricarea lui plecand de la clorhidratul de cocaina. Pudra este disociata intr-o solutie de bicarbonat de sodiu si apa.Crack-ul este cocaina cu puritatea cuprinsa intre 75% si 90%.
Efecte

Efecte ce pot apare in timpul consumului sunt: agitatie, anxietate, paranoia, ameteala, greturi, voma, comportament violent, atac de cord etc.


Efectele psihologice variaza in functie de doza si de toleranta consumatorului: creste starea de alerta si euforie, scade oboseala si gandirea clara,insomnia, nelinistea etc.


Efectele fizicecresterea frecventei cardiace, a presiunii sanguine, a temperaturii corpului, a pulsului, dilatarea pupilelor, atac de cord si moartea etc.


Efectele pe termen scurt: cocaina este un psihotrop din categoria stimulentilor, care ca si amfetaminele, cofeina si nicotina, stimuleaza sistemul nervos prin cresterea nivelului dopaminei in sinapsele anumitor regiuni cerebrale.
Efectele pe termen lung: pierderea poftei de mancare care poate duce in final la malnutritie,insomnii sau somnolenta excesiva etc
Efectele cocainei asupra corpului omenesc: cocaina are un efect anestezic datorita interferentei sale in transmiterea informatiilor de la o celula nervoasa la alta.In doze mari, poate produce o stare de tremur si convulsii.
Efectele cocainei asupra psihicului:includ in mod obisnuit paranoia, delirul, starea de persecutie, halucinatiile vizuale, auditive si tactile, cresterea numarului de acte irationale, nervozitatea, neincrederea, depresia si lipsa motivationala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu