duminică, 26 februarie 2012

E gelozia o dovada de dragoste?Sau o boala?


In zilele noaste gelozia e considerata o traire absolut normala, chiar o dovada de dragoste.Nu de putine ori am auzit replica: "daca nu ar fi gelos, nu m-ar iubi"!Mie mi se pare ca aici isi face loc nesiguranta sau teama de abandon.El nu este gelos pentru ca te iubeste, ci e gelos pentru ca se simte amenintat de un potential rival si ii e frica sa nu te piarda.Cu cat partenerul tau este mai nesigur pe calitatile sale, cu atat mai mult vei avea parte de episoade de gelozie. 

Cine sunt acele persoane "predispuse" la manifestari de gelozie: aceia care pe parcursul vietii,dar mai ales in copilarie,au avut parte de nedreptati, au fost inselati sau abandonati.O astfel de relatie este ca intre stapan si sclav sau intre proprietar si bunul sau. Iubitul tau se va astepta sa faci tot ceea ce vrea el, fara drept de apel. 
Cand se va apropia cineva de tine va avea si manifestari violente, pentru ca unui stapan nu-i pasa de sentimentele sclavului sau.

Daca ai rabdat destul si nu da semen ca ar vrea sa se schimbe cred ca ar trebui sa te indepartezi usor de el decat in timp sa ajungi sa il urasti.Ca sa nu se ajunga la despartiri sau la divorturi parerea mea este ca trebuie sa ii acorzi partenerului sau partenerei o sansa pentru ai demonstra ca oriunde ar fi sau ori cu cine ar iesi nu ai ochii si pentru alti sau altele.

GELOZIA nu face alceva decat sa distruga relatii sau familii.Se mai spune ca gelozia este o boala si trebuie tratata pentru ca sa nu se ajunga la bataie sau chiar la mai mult(crima).Atunci cand o sa ii dai ocazia sa iti demonstreze ca nu vrea pe nimeni doar pe tine si gelozia dispare.
Pentru ca daca ti persoana de langa tine "ca o pasare intr-o colivie"nu are cum sa iti demonstreze ca nu trebuie sa mai fi gelos sau geloasa si poti avea incredere in ia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu