vineri, 24 februarie 2012

MARIJUANA


Istoria Marijuanei si a Canabisului
De-a lungul timpului marijuana a fost folositã in diferite culturi pentru schimbarea stãrii de spirit, a perceptiei, cu alte cuvinte pentru a atinge o treaptã mai inaltã de constientizare.Ea a mai fost folositã insã si in alte scopuri,in unele triburi primitive din America de Sud, Africa si India, “cannabis” a fost folositã in cadrul ceremoniilor religioase si in scopuri medicale.Incã din 1611 marijuana era cultivatã in Jamestown, Virginia. In secolul al XIX-lea era folositã in tratarea spasmelor musculare, a durerilor de cap, a travaliului, insomniei si a durerilor menstrual,este incã folositã ca medicament in Orientul Mijlociu si in Asia.

Canabisul: -a fost considerat ca o metodã de tratament si în cazurile de astm, anxietate, convulsii si depresii. Unii cercetatori au sugerat cã marijuana este si un relaxant muscular, un calmant pentru dureri si un agent ce luptã împotriva durerilor.


Efectul marijuanei asupra corpului omenesc:- iritã si traheea si bronhiile,
-fumul lezeazã tesuturile si celulele plãmânilor responsabile cu apãrarea împotriva virusilor si infectiilor,
-munca inimii este îngreunatã, etc.


Dependenta de marijuana:-cei ce abuzeazã de un drog sunt aceia care nu numai cã il folosesc in mod curent, ci cred cã nu pot trãi fara el,aceasta stare este numitã"dependenta"
-marijuana este un drog care nu trebuie folosit nici mãcar accidental.


Semne de avertisment in cazul abuzului de marijuana:-ochi iritati,tuse cronicã,dificultãti de vorbire,paranoia, suspiciune si ostilitate.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu