duminică, 26 februarie 2012

Tineri de astazi

Tinerilor de astazi le place sa isi urasca semenii, sa faca in asa fel incat sa se certe din toate subiectele posibile.Nici unul dintre tinerii din ziua de azi nu pot concepe o societate fara batai, fara scandaluri, fara exagerari inutile.
Pana si cei mai normali dintre noi s-au obisnuit cu aceste lucruri incat atunci cand le observa, acestea intra intr-o rutina care nu mai merita caracterizata pentru ca se intampla prea des.Prefera sa minta cat mai mult, sa exagereze orice fapt grait pentru a atrage atentia pe de o parte sau pentru a scapa cu “fata curata” pe de alta.
Nu le mai place sa citeasca o carte buna, un roman, un volum de poezii.Filmele au inlocuit cartile invechite si pline de invataminte vitale. Ceea ce nu stiu majoritatea tinerilor este faptul ca aceste minunate carti, hulite de ei, ascund secrete deosebite, de multe ori foarte importante in procesul de formare al unui om.Si acesta este un lucru foarte necesar tinerilor contemporani.
 Caci parintii nu-i mai pot struni de multe ori, iar unitatile de invatamant sunt adesea depasite.Nu le mai place munca iar lenea este atotputernica in in sufletele majoritatii tinerilor care ar prefera sa faca orice numai sa nu mearga la scoala generala, apoi la gimnaziu, apoi la liceu, sa nu mai vorbim de facultate.Acestea sunt provocarile tinerilor din ziua de astazi.
Toti viseaza ca odata si odata vor fi patroni si vor avea destui bani inloc sa se gandeasca ca in viata daca nu iti faci nu ai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu